http://www.el-grossisten.com    
Forside Om EL-Grossisten Handelsbetingelser Erhvervssalg Kontakt EAN Handel Returvarer Sådan handler du
  Forsiden  Elradiatorer
ELRADIATORER - Holder dig varm til vinter

Hos El-Grossisten finder du et bredt udvalg af elradiatorer, fra velkendte producenter.

Elradiatorer er en simpel form for opvarmning, da du ikke behøver andre installationer, end en stikkontakt eller anden form for tilslutnings sted, med enten 230 volt eller 400 volt.

Elradiatorer opvarmer rummet, ved at sende strøm gennem en tråd af stål, som derved bliver varm. Tråden er forseglet i et stål kabinet, som optager og afgiver varmen videre til rummet.

Der kræves ingen vedligeholdelse af elradiatorer.
Rengøring foretages blot ved aftørring med en fugtig klud.


GU 10 fatningMR16 / GU 5,3 fatningMR11 / GU 4 fatningG4 fatning
GY 6,35 fatning
G 9 fatningG4 fatningE 14 fatning

GY 6,35 fatningE 27 fatning

Viden om elradiatorer

Hvilke typer findes der?

Elradiatorer findes i 2 typer/modeller: Denne ene er ”Varme panel”, dette er den traditionelle type som sidder mange steder. Den måler ca. 40 cm i højden, længden varierer alt efter Effekten (Watt).

Den anden type er en ”Varme liste” som er anvendt f.eks. under vindues partier hvor der ikke er så meget plads i højden. Denne type er velegnet pga. den lave højde på kun ca. 20 cm. Længden afhænger lige som ved Varme panel af hvor mange watt radiatoren er på.

Hvordan virker elradiatorer?

En elradiator er opbygget af et elektrisk varmelegeme, som vil varme op når den får spænding tilført. En termostat som er tilsluttet, afgør om der skal tilføres strøm for at opnå den ønskede temperatur, eller hvis der er varmt nok i rummet kobler denne fra, og der vil ikke blive sendt varme ud i rummet.

De fleste som køber radiatorer i dagvælger en radiator med elektrisk termostat. Dette er for at undgå, den karakteristiske ”klikke lyd” som en radiator med mekanisk termostat afgiver når den begynder at varme op. Radiatorer med elektrisk termostat er også mere nøjagtig end en mekanisk termostat, som kan svinge mellem +/-5 grader i forhold til hvad den ønskede temperatur er.

Hvor stor skal min elradiator være?

Vælger man at installere elradiatorer i rum, kan man som hovedregel sige at der skal bruges 100W pr. kvadratmeter. Dette svinger dog meget alt efter hvordan huset er isoleret og hvor tæt det er.

Vælger man en radiator som er for stor i forhold til rummet, har dette ikke nogen betydning, det vil heller ikke komme til at koste mere i strømforbrug, da radiatoreren blot vil varme rummet hurtigere op og derefter vil klikke fra.

Vælger man derimod en radiator som er for lille i forhold til rummet, eller hvis varmen har mulighed for at forsvinde ud fra rummet, vil man opleve at elradiatoren vil stå og kører på sit maksimum hele tiden og aldrig ville opnå den ønskede temperatur. Dette kan betyde en dyr elregning.

Er rummet større end de 2000W som er den største radiator man kan få dvs. et rum på ca. 20 kvadratmeter, skal man have flere radiatorer koblet på.

Hvilken spænding skal jeg vælge?

Man kan få elradiatorer med 2 forskellige spændinger. Enten 230V eller 400V. Det er derfor vigtigt at man får tjekket spændingen på tilslutningsstedet inden man bestiller.

Ved udskiftning af eksisterende elradiatorer står det som regel på en mærkeplade på den eksisterende elradiator, hvilken størrelse den har samt hvilken spænding man skal vælge.